RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skytingen er blitt en vane

Sist oppdatert:
For innbyggerne i byen Kiriat Shemona er skytingen blitt så vanlig at de ikke vet om rakettene blir avfyrt eller treffer rundt dem.

Mens Israel sender over 8.000 soldater inn i Sør-Libanon onsdag, lever israelerne i konstant frykt for Hizbollahs gjengjeldesaksjoner.

TV 2 Nettavisen har pratet med Solveig Ben Elihu som bor i en kibbutz utenfor byen Kiriat Shemona. Hun forteller at innbyggerne er leie av den konstante krigføringen.

- Folk er ganske lei av krigen. Skytingen har blitt en vane, men vi er fremdeles redde, spesielt for barna våre, sier Elihu.

Mange flykter
Av de 300 som vanligvis bor i kibbutzen, er kun rundt 100 personer igjen.

- Jeg hørte nettopp noe skyting. Men i det siste har det vært så mye skyting, så vi vet ikke om raketter blir oppskutt eller treffer her, forteller Elihu.

Onsdag morgen gikk alarmen igjen, og Elihu måtte da ringe til sønnen sin som var alene hjemme og be ham om å komme seg til bomberommet.

Rakett til bursdagen
Da Elihu skulle feire bursdagen sin for et par uker siden, landet en rakett på andre siden av kibbutzen. Senest tirsdag stod en hel soldattropp utenfor kibbutzen og ventet på nye Hizbollah-angrep.

- Det stod rundt 300 soldater og 15 kanoner utenfor inngangen til kibbutzen i går, sier Elihu.

Kibbutzen ligger like ved Golan-høyden og den gamle grensen til Syria, og dette bekymrer innbyggerne.

- Vi er redde for at Syria skal blande seg inn i konflikten, siden vi ligger så nærme dem, sier Elihu, som ikke vil flytte fra kibbutzen foreløpig.

Rekordstort angrep
Hizbollah har onsdag avfyrt rekordmange 190 raketter mot Israel.

En person ble drept da en rakett landet i en kibbutz utenfor Nahariya i Nord-Israel. En rakett rammet den israelske byen Beit Shaan, som ligger nærmere 70 kilometer sør for grensen mot Libanon. Det er første gang en rakett har nådd så langt sør i Israel.

Angrepene skjedde bare timer etter at Israels statsminister Ehud Olmert fortalte at israelske styrker har knust Hizbollahs infrastruktur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere