*Nettavisen* Nyheter.

- Skyver de døde til side

I desperat kappløp med tiden skyves de døde til side i jakten på overlevende etter Katrinas herjinger.

31.08.05 07:39

Orkanen Katrina har etterlatt seg enorme ødeleggelser etter at den feide innover land langs Golfkysten av USA.

Ingen har oversikt over hvor mange som er døde etter katastrofen, men det fryktes at det kan dreie seg om flere hundre mennesker. Så langt har redningsmannskapene vært nødt til å konsentrere seg om å redde overlevende.

- Redningsmannskapene tar seg ikke av de døde. De blir bare skjøvet til side, forteller borgermester Ray Nagin i New Orleans til nyhetsbyrået AP.

Borgermesteren forteller at hundrevis, kanskje tusenvis, fortsatt er strandet på tak og loft rundt i byen. Kystvakten opplyser at de har reddet 1200 mennesker med båt eller helikopter.

Mange av de som reddes har hjerteskjærende historier om sine kjære som ikke overlevde. Harvey Jackson opplevde at hans kone glapp ut av hendene hans og forsvant.

New Orleans slapp lettere unna selve orkanen enn fryktet, men tirsdag brast to diker som gjorde oversvømmelsene i byen enda verre.

- Minst 100 døde
Byen Biloxi i Mississippi ser ut til å være blant områdene som er hardest rammet. Myndighetene anslår nå at minst 100 mennesker har mistet livet, bare i dette fylket.

Mange mennesker skal ha mistet livet da et leilighetskompleks ble feid på sjøen.

- Vi er veldig, veldig bekymret for at dødstallene vil bli langt høyere, opplyste leder for sivilforsvaret Joe Spraggings i Harrioson County.

- Politiet hjalp plyndrere
Omfattende plyndring har funnet sted en rekke steder. Men situasjonen er alvorlig, og New Orleans med 480.000 innbyggere har verken drikkevann eller strøm.

Sky News' reporter i New Orleans forteller at politiet som kom til en butikk hvor det foregikk plyndring, ikke jaget bort folk. I stedet skal politiet ha hjulpet til med å frakte mat til et annet område.

Se bilder fra da orkanen traff Golfkysten i USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.