RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slaktere, de drepte barna

Sist oppdatert:
Fortvilte pårørende hudfletter ledelsen i flyselskapet Helios Airways etter at 121 mennesker mistet livet i søndagens flystyrt i Hellas.

Politiet i Hellas måtte bruke makt for å hindre pårørende etter søndagens flyulykke i angripe representanter for flyselskapet Helios Airways. Etter seks timer med venting fikk de pårørende endelig slippe inn for å sjekke om navnet på deres kjære sto på passasjerlisten, melder AP.

- Slaktere, slaktere, dere har dept mine barn, skrek en fortvilt pårørende.

Ventet i seks timer
Utenfor lokalene til det privateide flyselskapet på Kypros samlet det seg nærmere 300 pårørende for å få informasjon etter flyulykken. Flere av de pårørende brøt sammen mens de ventet, og enkelte ble båret bort til ventende ambulanser.

Representanter for flyselskapet måtte også innrømme at de ikke var sikker på om passasjerlisten var riktig.

- Dette er ikke en endelig liste, men vi gjør alt vi kan for å holde folk informert og oppdatert om denne tragiske ulykken, sier Helios i en melding.

Flest fra Kypros
Ifølge flyselskapet skal de fleste om bord være passasjerer fra Kypros. Det skal blant annet vært en gruppe med 48 ungdommer på vei til Praha med på flyet.

- Det var også en del grekere og bare noen få utlendinger om bord, sier en representant for Helios.

Flyet med avgangsnummer 522, styrtet ved byen Grammatikos i området Kalamos, 30 kilometer nord for Aten klokken 11.20 norsk tid. Greske myndigheter sier dagens flyulykke er den verste noensinne i Hellas.

Trykkfall i kabinen
Kontrolltårnet mistet kontakt med flyet da det var underveis fra Larnaca på Kypros til Aten i Hellas. Deretter skulle flyet etter planen fortsette til Praha i Tsjekkia.

Årsaken til ulykken skal være et plutselig og kraftig trykkfall i kabinen, noe som førte til mangel på oksygen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere