*Nettavisen* Nyheter.

- Slått i hjel etter makabert fangespill

En asiatisk tenåring kan ha blitt i drept i fengsel fordi de britiske fangevoktere med hensikt lot ham dele celle med en voldelig rasist.

Zahid Mubarek var 19 år gammel da han ble mishandlet til døde med et stolben av sin medfange Robert Stewart i mars 2000. Stewart ble senere dømt til fengsel på livstid for drapet.

I ettertid er det reist spørsmål ved bakgrunnen for at den asiatiske tenåringen delte celle med en erklært rasist.

En av lederne i fangevokternes fagforening, Duncan Keys, fortalte under en høring i London torsdag at vokterne lot det gå sport i å plassere «uegnede» fanger på samme celle, skriver BBC.

- Ingen bevis
En talsmann for innenriksdepertementet sa imidlertid at det ikke fantes bevis for beskyldningene om at det skal ha foregått den reneste blodsporten blant fangevokterne i Feltham ungdomsfengsel i London.

- Gutten ble drept på grunn av andre mennesker perverterte glede, sa Keys da han forklarte seg, ifølge BBC.

Ifølge Keys ble Mubarek drept på grunn av spillet som kalles «gladiator» eller «colosseum».

- Mubarek ble drept fordi noen mennesker synes det var morsomt å plassere en ung asiat på celle med noen som ønsket å drepe asiatere, fortsatte han.

Varslet anonymt
Ifølge Keys fikk han vite om den påstått tvilsomme praksisen blant vokterne av en kollega.

Keys skal også ha varslet Nigel Herring, som leder vokternes fagforening, om det han fikk vite. Det er ventet at Herring vil svare på beskyldningene når høringen fortsetter fredag.

Dessuten ringte Keys anonymt til en kommisjon som arbeider med å sikre likhet for ulike raser i Storbritannia. Kommisjonen har forut for de pågående høringene lagt fram en rapport som konkluderer med at Mubarek ikke ville blitt drept om han var hvit.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.