RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slik døde Diana

Sist oppdatert:
I dag, mandag, starter høringen der dommeren Dame Elizabeth Butler-Sloss, skal fastslå hvordan Diana døde.

(SIDE2:) Dame Elizabeth Butler-Sloss vil utfra den nylig offentliggjorde «Diana-rapporten» og annet bevismateriale avgjøre om det skal opprettes en jury under høringen rundt prinsesse Dianas død. Men det hun i alle fall skal er å bestemme den endelige dødsårsaken for alltid.

En ulykke
Nylig ble resultatet av den tre år lange etterforskningen lagt frem. Etterforskningen gikk inn i alle de fremlagte konspirasjonsteoriene rundt Dianas død. Rapporten konkluderte helt og holdent med at den fatale hendelsen var en ulykke.

Det var deler, blant annet de medisinske fakta, som rapporten ikke gikk inn i fordi de regnes for å være Butler-Sloss' bord.

Faren til Dianas avdøde kjæreste, Dodi Al-Fayed, nekter å tro at det ikke ligger noe politisk bak prinsessen og sønnens død, og ønsker en jury med vanlige mennesker under høringen.

Ikke kongelig familie
Etter britisk lov vil en høring rundt et medlem av kongefamilien sørge for en jury av kongelige medlemmer. Men Diana var ikke medlem av kongefamilien siden hun ikke lenger var gift med prins Charles.

Baronesse Butler-Sloss skal lede høringen og ville i utgangspunktet unnta den fra offentlighet. Det har hun måtte gå tilbake på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere