*Nettavisen* Nyheter.

- Slo meg i ryggen med en kniv

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Gaza-lege Erik Fosse angrepet med kniv.

27.12.09 12:22

Søndag er det store minnemarkeringer på Gazastripen. Det er ett år siden Gaza-krigen, og Erik Fosse, som jobbet på Shifa-sykehuset i Gaza by under krigen, er til stede for å minnes ofrene.

Angrepet med kniv
Men under en markering søndag fikk Fosse et ubehagelig møte med situasjonen på Gazastripen. En mann slo ham i ryggen og i ansiktet med en kniv, melder NRK.no.

- Jeg deltok på en markering utenfor parlamentet da en forvirret mann begynte å slå meg i ryggen med en kniv. Jeg kjente at det stakk i ryggen, men kniven var heldigvis ganske sløv, forteller Fosse til Nettavisen, som ikke ble skadet i opptrinnet.

Mannen ble raskt tatt hånd om av sikkerhetsvaktene på markeringen. Fosse opplevde hendelsen som ubehagelig, men mener den illustrerer hvor vanskelig situasjonen nå er for palestinerne.

- Det som skjedde viser jo bare hvor spent stemningen er, sier Fosse, og viser til de egyptiske og israelske blokadene rundt Gazastripen.

- Blokadene er veldig effektive, og den internasjonale hjelpen som kommer inn blir ikke brukt riktig. Det som holder ting gående nå er smuglingstunnelene. De er livsnervene inn til Gaza, og kuttes de blir det kritisk, sier Fosse.

- Gjør ikke nok
Den norske legen mener store deler av det internasjonale samfunnet ikke gjør nok for å hjelpe palestinerne, og han etterlyser større press på Israel og Egypt for å heve blokadene.

- Det er en skam at verden bare står og ser på hva som skjer, sier Fosse.

Erik Fosse jobbet sammen med Mats Gilbert på sykehuset i Gaza under Gaza-krigen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag