*Nettavisen* Nyheter.

- Sludder og vås

Foto: (Foto: Reuters/Scanpix)

«Slakteren», Robert Pickton, lo oppgitt over drapsanklagene.

24.01.07 17:09

Den massemordtiltalte, Robert Pickton, lo oppgitt da han ble konfrontert med de groteske anklagene mot ham.

- Sludder og vås¿ Det er alt jeg kan si. Jeg kan ikke fortelle dere stort. Dette vet jeg ingenting om, var reaksjonen til Pickton da han ble konfrontert med at politiet etterforsket ham i forbindelse med forsvinningen av nærmere 50 kvinner i Vancouver i Canada, ifølge Reuters.

Juryen i rettssaken mot ham fikk tirsdag avspilt et opptak som ble gjort av politiet kort tid etter Pickton ble arrestert i februar 2002.

Påtalemyndighetene i Canada mener det er landets verste massemorder gjennom tidende som sitter på tiltalebenken. Den 57 år gamle grisebonden er tiltalt for å ha drept 26 kvinner.

LES OM TILTALEN:Døden i «grisepalasset»

Ubevegelig
Mandag startet den første rettssaken som omhandler drapene på seks av kvinnene, og aktoratet sa i retten tirsdag at de ville føre vitner som hadde sett Pickton partere et av ofrene i slaktehuset ved grisefarmen hans.


I rettssalen har Pickton selv sittet ubevegelig på stolen i et adskilt avlukke. Utover en liten latter under en av flere tekniske glipper da opptaket ble avspilt, har han ikke vist tegn til følelser.

- Liker ikke tyver
På opptaket beskriver han seg som en enkel arbeidskar, som spiser grønnsaker, ikke drikker alkohol og at favorittmaten var svinekjøtt. Han fortalte også politiet at han ikke hadde noe til overs for mennesker som stjal, men at han hadde vært overbærende med mennesker som hadde stjålet fra ham.

- Mentalt tilbakestående
Aktoratet sa mandag at Pickton hadde innrømmet å ha drept 49 kvinner, og planlagt drapet på nummer 50.

Pickton erkjenner ikke straffskyld og forsvareren hans har hevdet at 57-åringen er mentalt tilbakestående, og at tilståelsen derfor ikke kan tas alvorlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.