*Nettavisen* Nyheter.

- Slutt med sløsingen

Foto: Michael Sohn (AP)

Obama harselerer over pengesløsing i forsvaret.

18.08.09 07:06

Blant prosjektene som får gjennomgå, er planen om å utruste Det hvite hus med en flåte av nye helikoptre.

Pentagon har bestilt 28 nye helikoptre hos Lockheed Martin til presidenten, hvert av dem med en prislapp på rundt 2,5 milliarder kroner.

Jeg trenger virkelig ikke noe helikopter med et dommedagssikkert kjøkken om bord, forsikret Obama i en tale til amerikanske krigsveteraner mandag.

- Det vil gjøre meg i stand til å tilberede mat mens vi er under atomangrep. La meg fortelle dere en ting: Det siste som vil falle meg inn å gjøre dersom USA blir utsatt for et atomangrep, er å kokkelere, forsikret Obama.

- Det hele er ganske enkelt: Slutt med sløsingen, spar skattebetalernes penger, støtt heller styrkene våre, fortsatte han.

- Dersom styrkene ikke får nyte godt av prosjektet, og dersom det ikke bidrar til å gjøre USA tryggere, kommer vi heller ikke til å finansiere det, sa Obama.

Obama har også tidligere langet ut mot planene om å utstyre Det hvite hus med en ny flåte av helikoptre og truer med å nedlegge veto mot planen.

Representantenes hus bevilget senest i juli penger til helikopterprosjektet, og mange folkevalgte er opptatt av å verne om arbeidsplasser innen forsvarsindustrien i egne delstater. Senatet skal behandle saken i september.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.