RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Små barn lider

Sist oppdatert:
Konflikten mellom Israel og Hizbollah trappes opp time for time. Og det er de sivile som lider.

- Det er ganske sterkt, sier TV 2 reporter Odd Reidar Solem.

Solem befinner seg i Beirut, og har fått oppleve lidelsen til sivilbefolkningen i Libanon på nært hold.

Små barn lider
- Både den humanitære og medisinske situasjonen er katastrofal. Vi har sett og møtt mange skadde. Det er mange sivile, spesielt kvinner og små barn, som må lide for disse krigshandlingene, sier Solem til TV 2 Nettavisen.

- Foreløpig ser det til å være bra med medisiner, men det er ikke lenge til de trenger forsyninger, legger han til.

Ifølge utenlandssjef i Røde Kors, Halvor Fossum Lauritsen, er det særlig mangel på vann og mat som utgjør de største problemene i Libanon.

Verre og verre
- Det blir bare verre og verre for hver dag, sier Lauritsen.

Lauritsen understreker at en våpenhvileavtale må på plass, slik at man kan få forsynt folk med de nødvendige medisinene. I løpet av den korte tiden konflikten har vart, har ambulansetjenesten i Libanon blitt tidoblet.

- Hvis situasjonen ikke bedres, vil det bli en humanitær katastrofe. Det er vanskelig å si hvor lang tid dette vil ta, men vi kommer til et viss punkt og da vil det eksplodere, sier han.

Krigsforbrytelser
Torsdag kveld sa FNs høykommissær for menneskerettigheter, Louise Arbour, at det blir begått krigsforbrytelser i Israel, Gaza og Libanon. Hun kommenterte spesielt alle de sivile som blir rammet av denne konflikten.

I løpet av de siste ni dagene har over 300 libanesere blitt drept som en følge av de israelske angrepene. De fleste er sivile. I Israel har 30 mennesker blitt drept og halvparten av disse er sivile.

Les alt om Midtøst-konflikten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere