RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Skjermdump, SBS

- Smugler kapsler med menneskekjøtt

Sist oppdatert:
Styrker innsatsen for å stanse smugling fra Kina.

Sørkoreanske tollmyndigheter har styrket innsatsen for å stanse ulovlig smugling av piller fra Kina. Årsaken er at pillene angivelig inneholder menneskekjøtt, skriver The Wall Street Journal.

- 17.500 kapsler
Sørkoreanske tollmyndigheter har siden august måned gjort 35 beslag av 17.500 kapsler, som angivelig inneholder menneskekjøtt i pulverform.

- Det blir vanligvis fraktet inn til Sør-Korea i bagasjen eller som internasjonal post, opplyser tollmyndighetene i en uttalelse mandag.

Pillene skal angivelig ha blitt smuglet inn til Sør-Korea av sørkoreanere som bor i kinesiske byer som Yanji, Jilin, Qingdao og Tianjin. Kapslene inneholder livsfarlige bakterier, hevder tollmyndighetene.

Menneskefoster
Det er stor etterspørsel av kinesisk, alternativ medisin, deriblant horn fra neshorn. Men menneskekjøtt i pulverform er hittil det mest ekstreme eksempelet på såkalte vidunderkurer.

Det var i fjor sommer at tollmyndighetene iverksatte tiltak mot smuglingen etter at TV-kanalen SBS slo opp saken. TV-kanalen, som er blant de største i Sør-Korea, hevdet at kinesiske farmasøytfirmaer samarbeidet med abortklinikker for å produsere kapsler med menneskefoster i pulverform. SBS hevdet DNA-analyser konkluderte med at pillene besto av menneskekjøtt.

Dette førte til at det kinesiske helsedepartementet iverksatte en granskning rundt pillene, skriver China Daily.

- Bedre prestasjonsevne
Etterspørselen av pillene skyldes en voksende tro om at menneskefoster forebygger sykdommer, skriver avisen. I Kina er det allerede kjent at morkaker brukes til alternativ behandling for dårlig blodsirkulasjon.

Kinesiske medier skriver også at menneskepillene blant annet blir brukt for å øke den seksuelle prestasjonsevnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere