RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Soldater utløste Beslan-massakren

Foto: Scanpix/EPA/SERGEI CHIRIKOV
En ny video skal angivelig underbygge teorien om at det var russiske sikkerhetsstyrker som utløste massakren i Beslan.

Det er de pårørende til Beslan-ofrene som mener at videoen er et bevis på at det var russiske sikkerhetsstyrker som utløste massakren under gisselsituasjonen i Beslan i 2004.

334 drept
334 mennesker ble drept etter at to store eksplosjoner utløste sammenstøtene mellom gisseltakerne og russiske sikkerhetsstyrker.

Russiske myndigheter har hele tiden hevdet at det var de militante gisseltakerne som forårsaket eksplosjonene ved å detonere to hjemmelagde bomber i gymsalen.

Men den nye videoen skal visstnok underbygge teorien om at det var sikkerhetsstyrkene som utløste eksplosjonene, melder Sky News.

Videoopptaket ble filmet med et håndholdt kamera og viser store deler av hendelsen.

Overhører samtale
I opptaket kan man overhøre en samtale mellom to personer, som sannsynligvis er tilknyttet det russiske teamet med bombeeksperter, hvor det antydes at eksplosjonene ikke kan ha blitt forårsaket av gisseltakernes hjemmelagde bomber.

Russiske myndigheter vier liten oppmerksomhet overfor den nye videoen, men pårørende til Beslan-ofrene hevder at dette beviser at sikkerhetsstyrkene avfyrte granater mot gymsalen hvor alle barna befant seg.

Russiske myndigheter gransket Beslan-tragedien for 18 måneder siden og konkluderte med at militæret ikke hadde handlet feil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere