*Nettavisen* Nyheter.

- Som å se en fotballkamp

Foto: (AP/Scanpix)

Mishandlingen av irakiske fanger var som å se en fotballkamp, fortalte en britisk soldat i retten mandag.

Den britiske soldaten David Coxon vitnet da krigsrettssaken mot tre av hans medsoldater fortsatte mandag i Tyskland. Britene er tiltalt for mishandling av irakiske fanger, melder AP.

Daniel Kenyon (33), Mark Cooley (25) og Darren Larkin (30) er tiltalt for overgrep og seksualforbrytelser. Anklagene knytter seg til hendelser ved et matvarelager i Basra i mai 2003, der sivile ble holdt fanget.

Coxon fortalte at han hadde sett på mens en soldat kjørte en gaffeltruck med en irakisk fange bundet fast i fronten. Soldaten kjørte trucken inn en vegg gjentatte ganger.

Coxon forklarte at han hadde våknet av oppstyr utenfor lagerhuset i Basra. Da han gikk ut, så han 20 soldater som sto og fulgte med på gaffeltrucken som gang på gang dundret inn i veggen. Irakeren skal ikke ha blitt alvorlig skadd.

- Det var som å se på en fotballkamp. Jeg visste at de ble banket opp og slikt, og ville ikke ha noe med det å gjøre. Derfor gikk jeg vekk, sa Coxon til den britiske militærdomsstolen i Osnabrück i Tyskland.

Mark Cooley er senere identifisert som føreren av trucken.

Kenyon og Cooley har erklært seg uskyldige på alle tiltalepunkter, mens Larkin har innrømmet et tilfelle av vold.

Rettssaken fortsetter tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.