RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

- Som helvete på jord

Sist oppdatert:
Mens Hizbollah skjøt fra alle kanter, prøvde israelske soldater å redde sine døde og sårede kamerater.

Les også:Rakett traff kjemisk fabrikk

- De skjøt fra alle kanter, forteller israelske soldater om de harde kampene i Sør-Libanon. I flere byer ligger lik i gatene.

Kampene har vært spesielt harde ved grensebyen Bint Jbail. Hele uken har israelske soldater forsøkt å innta byen, som regnes som et av Hizbollah-militsens viktigste stillinger I Sør-Libanon.

Torsdag gikk israelske soldater til et massivt angrep. Etter noen minutter viste det seg at Hizbollah-gerilijaen hadde lokket soldatene i et livsfarlig bakhold.

- De skjøt på oss fra alle kanter, sier en soldat til avisen Haaretz.

Rakett
- Vi ble beskutt med granatkastere og rakettbatterier. Jeg ga dekningsild for soldatene som forsøkte å nå fram til de sårede. Det varte i flere timer, sier en annen, som ble skadd under kampene.

- En rakett traff gårsrommet jeg sto i. Jeg ble kastet tilbake av en murvegg jeg gjemte meg bak. Jeg trodde aldri jeg skullle oppleve lik og folk med skuddhull i brystet, fortsetter han.

De israelske soldatene gjorde alt de kunne for å redde ut døde og sårede soldater.

- Det var helvete på jord. Soldatene risikerte livet både for skadde og døde kolleger, sier korporal Lior Sharabi.


Ståldør

Sesjant Ohed Shalom ble skadd i beinet av granatsplinter mens han forsøkte å berge enn skadd kamerat som lå bak en ståldør.

- Vi forsøkte å sprenge døra, men greide det ikke. Da jeg skjøt mot døra ble jeg oppdaget, og de skjøt mot meg, sier han.

Bedre enn Hamas
De israelske solatene innrømmer at Hizbollah-soldatene kjempet hardt.

- De er sterke krigere. Ikke like gode som oss, men bedre enn Hamas-krigere, sier en av de israelske soldatene.

Lik i gatene
Kampene i Sør-Libanon har godt hardt utover sivilbefolkningen. En gruppe fra den internasjonale Røde Kors-komiteen rapporterer om lik i gatene I flere landsbyer i området rundt Bint Jbail. I byen Blida fant hjelpearbeidere 700 barn og voksne som gjemte seg I en moské.

Det israelske sikkerhetskabinettet, som ledes av statsminister Ehud Olmert, bestemte torsdag at aksjonene i Libanon ikke skal utvides. I stedet skal målrettede angrep fortsette, melder Haaretz.

Les alt om Midtøsten-konflikten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere