*Nettavisen* Nyheter.

- Sov godt, lille Engla

Foto: Privat.

I dag begraves Engla og en hel nasjon er samlet i sorg.

10.05.08 16:51

Det har gått en måned siden ti år gamle Engla Juncosa-Höglund brutalt ble drept. Klokken 11 lørdag morgen samles Sverige i sorg under begravelsesseremonien i Stjärnsund kirke i Dalarna. Svensk TV 1 direkteoverfører hendelsen.

- Englas skjebne har berørt våre lesere i grad vi ikke har sett tidligere, skriver redaksjonssjef Sigge Ennart i Aftonbladet i dag.

Avisen har mottatt flere tusen e-poster og publiserer et utvalg av dem i lørdagens utgave.

Avisen Expressen inviterer leserne av nettutgaven til å tenne et lys for Engla. Lørdag formiddag var antall innsendere oppe i 248.000 personer.

- Jeg leser alle hilsninger og gråter. Alle de fine ordene hjelper oss gjennom denne vanskelige tiden, sier Englas mamma Carina Höglund til avisen.

Hun finner ikke ord som kan beskrive sorgen og savnet familien føler, men hun ser frem til seremonien som starter klokken elleve lørdag formiddag.

- Jeg vet bare at vi har en lang vei å gå. Men det skal bli fint å ha en vakker seremoni i dag, sier hun.

I sommer starter rettssaken mot drapsmannen Anders Eklund (42). Etter at 42 åringen ble arrestert har han tilstått drapet på Engla. I tillegg har han tilstått å ha drept Pernilla Hellgren (31) i Falun for åtte år siden.

- Det blir tøft, sier Carina.

Men tragedien har båret noe godt med seg.

- Den omtanke mennesker har vist, kjente og ukjente, er overveldende. Det har kommet brev, dikt, tegninger og sanger fra personer jeg aldri har møtt, sier hun.

Englas mamme er nervøs foran dagens begravelsesseremoni.

- Jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å reagere, hvilke følelser som vil trenge seg på. Men jeg er sikker på at det blir en vakker seremoni, sier hun.

Sørger også over Arboga-drapene
I tillegg til Englas begravelse sørger svenskene over drapene på ett- og treåringene Maximilian og Saga i Arboga mandag 17. mars.

Klokken 18.00 i kveld avholdes en minnegudstjeneste i Heliga Trefaldighets kyrka i Arboga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.