*Nettavisen* Nyheter.

- Spis mindre, Sharon!

Foto: (Reuters/Scanpix)

- Spis mindre, jobb mindre og tren mer! Det er president Bush' råd til kollega Sharon.

Da Israels statsminister Ariel Sharon ble skrevet ut fra sykehuset, var den amerikanske presidenten raskt på tråden. George W. Bush rådet Sharon til å spise og jobbe mindre, samt å trene mer, ifølge en uttalelse fra Israels regjering, skriver nyhetsbyrået AP.

Rammet av slag
77 år gamle Sharon lider av fedme, og ble rammet av et mildt slag søndag. President George W. Bush ringte for å ønske god bedring, og rådet ham til å være forsiktig med matinntaket. Tidligere, da Sharon fortalte detaljert om sine lange arbeidsdager, skal Bush ha sagt at han ble sliten bare av å høre på.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gode venner

I løpet av samtalen sa Bush: «Vær forsiktig, min venn». Sharon har vært en hyppig gjest i Det hvite hus siden Bush ble valgt til president. De to anses som venner så vel som allierte.

- Dersom vi skal være allierte i kampen mot terrorisme, må du holde seg frisk, skal Bush ha sagt til Sharon.

Flere telefoner
Sharon forsikret Bush om at han ville slappe av noen dager i sin bolig i Jerusalem, for å komme tilbake i jobb så snart som mulig. Tirsdag ringte også Egypts president, Hosni Mubarak, Sharon og rådet ham til å hvile, ta seg av helsen sin og kutte ned på arbeidsmengden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag