Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sprenger bussen i morgen tidlig

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Gisseltakerne som onsdag morgen kapret en buss i Aten, truer med å sprenge bussen torsdag morgen. 11 gisler er fremdeles om bord.

Gisseltakerne skal ha forlangt en million dollar (vel seks millioner kroner) i løsepenger, melder Reuters. Ifølge AP forlanger de en million euro (vel åtte millioner kroner).

Nå har gisseltakerne satt en tidsfrist. Hvis greske myndigheter ikke leverer løsepengene innen torsdag morgen klokken 7 norsk tid, sprenges bussen.

- Jeg vil vente til bankene åpner i morgen tidlig. Kommer de ikke med pengene da, sprenger jeg bussen, lød beskjeden fra den ene kapreren, som kaller seg Hassen.

Slipper ikke flere
Gisseltakerne har i løpet av dagen sluppet fri 12 gisler.

- Jeg vil ikke slippe fri flere, sa «Hassan» til politiet.

Ifølge et av de løslatte gislene, skal gisseltakerne ha sagt at de vil løslate alle kvinnene dersom bussjåføren kommer tilbake til bussen. Sjåføren klarte å flykte da bussen ble kapret. Gisseltakerne har også sagt de ønsker å dra til Russland.

Politiet har kjørt opp en buss ved den kaprede bussen.

Truer med å sprenge bussen
Kaprerne skal være russere eller muligens fra Albania, og er utstyrt med minst et haglegevær. De skal også ha sprengstoff. De forlanger å bli kjørt til flyplassen utenfor Aten og komme videre til Russland. Hvis ikke vil de sprenge bussen.

- Be dem flytte bilen som står foran oss. Ellers sprenger vi bussen, sa en av kaprerne på gresk til politiet. Be dem få politiet unna. Vi vil til flyplassen og fly til Russland. Alle passsjerene blir sluppet av der. Vi har ikke skadd noen. Men blir sjåføren forsinket, vil vi slå til, sier den ene kapreren.

Ifølge politiet er det avfyrt flere skudd ved bussen, som ble kapret ved 06-tiden norsk tid.

- Det ble hørt skudd. Politibiler kom til stedet, og flere skudd ble hørt. Bussen er stanset og politiet har omringet den, sier en talsmann for politiet ifølge Reuters.

Forhandler
Ifølge talsmannen var det 26 personer i bussen da den ble kapret. Andre meldinger går ut på at det var 25 om bord. Ingen av gislene skal være skadd.

En gruppe forhandlere er på stedet for å forsøke å komme i kontakt med de to kaprerne som er om bord. Kaprerne har forlangt å bli kjørt til flyplassen i Aten.

- Jeg snakket med en av passasjerene på mobiltelefon. Hun fortalte at kaprerne vil ha en ny sjåfør som kan kjøre dem til flyplassen så de kan forlate landet, sier sjefen for busselskapet, Nikos Koutsogiorgos.

Ifølge politiet hevder kaprerne at de er russere. De første meldingene gikk ut på at de var fra Albania.

Beskutt
Bussen var på vei fra byen Maraton til Aten da den ble kapret i forstaden Geraka, 17 kilometer fra sentrum av Aten. Et øyenvitne sier til gresk TV at bussjåføren løp vekk fra bussen, og at det deretter ble hørt skudd. Sjåføren og billettøren slapp unna, og har fortalt politiet at det dreier seg om to albanske kaprere.

- Kravet til overgriperne er at vi må gi dem en bussjåfør. Vi lar politiet ta hånd om dette, sier Nikos Koutsogeorgas, president i busselskapet som eier bussen, til Skai Radio.

TV 2 Nettavisen følger busskapringen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere