RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sør-Ossetia skal bli russisk

Sist oppdatert:
Sør-Ossetias leder sier utbryterregionen skal bli en del av Russland.

Det melder det russiske nyhetsbyrået Interfax, ifølge Sky News.

Utbryterregionens leder Eduard Kokoity snakket med reportere i Sochi ved Svartehavet.

- Nå er vi en uavhengig stat og vi ser fram til å slå oss sammen med Nord-Ossetia og bli en del av den russiske føderasjoen, uttalte han.

- Vesten vil reagere
- I praksis betyr ikke dette den store endringen. Men det vil skru opp den diplomatiske ordbruken et hakk. Vesten vil reagere like sterkt som da Russland anerkjente Sør-Ossetia og Abkhasia, sier Ståle Ulriksen, forsker ved NUPI og ekspert på sikkerhets- og forsvarsspørsmål, til Nettavisen.

Anerkjent av Russland
Sør-Ossetia er en utbryterregion i Georgia som Russlands president Dimitrij Medvedev anerkjente som en uavhengig stat tidligere i høst.

Vesten fordømte Russland for å anerkjenne utbryterregionene Sør-Ossetia og Abkhasia. Men Russland hevder at de hadde sin fulle rett til å anerkjenne utbryterregionene som selvstendige stater og henviste til da Vesten anerkjente Kosovo i vinter.

Forholdet mellom Vesten og Russland ble svært spent etter at Russland invaderte Georgia i august. Den tidligere Sovjetrepublikken Georgia er en alliert av USA som ønsker medlemskap i Nato.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere