RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stadig verre i Darfur

Situasjonen i Darfur blir stadig verre, med stadig flere overgrep og voldelige angrep. 200.000 mennesker mangler vann og mat.

Det opplyser den britiske hjelpeorganisasjonen Oxfam torsdag.

- Det har vært mye snakk det siste året, og mange forpliktelser fra begge sider om å stoppe overgrepene, men sikkerheten i Darfur er ikke bedret. I stedet har situasjonen de siste to månedene forverret seg, sier lederen for Oxfam i området, Caroline Nursey, til Reuters.

- Uten veiforbindelse klarer ikke en av våre borerigger å nå Kebkabiya, hvor vi desperat trenger å bore etter vann. Tøretiden nærmer seg, og vanntilgangen begynner å bli dårlig for de mange tusen menneskene som er samlet i leirer i byen, fortsetter hun.

Flere tusen mennesker er drept og rundt 1,5 millioner mennesker har fått hjemmene sine ødelagt av Janjaweed-militsen og sudanesiske sikkerhetsstyrker.

For tiden foregår det fredsforhandlinger i Kenya mellom myndighetene i Khartoum og geriljaen i sør.

FNs sikkerhetsråd har fordømt situasjonen og det som skjer i Darfur, men har så langt ikke innført sanksjoner av frykt for å provosere myndighetene slik at situasjonen blir forverret. Når FNs sikkerhetsråd møtes i Nairobi i dag og i morgen, blant annet for å diskutere Darfur, håper Oxfam det blir satt makt bak ordene.

Vår egen utviklingsminister, Hilde Frafjord Johnson, deltar på møtet i sikkerhetsrådet, og skal senere i dag holde et innlegg om planene for en giverlandkonferanse for Sudan etter at partene har undertegnet fredsavtalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere