*Nettavisen* Nyheter.

- Stanken er uutholdelig

Lastebiler kommer fullastet med lik fra landsbyene inn til Tyr. - Stanken er uutholdelig, sier TV 2s Fredrik Græsvik.

29.07.06 19:11

Fredag ble konlonnen hans truffet av granater da gruppen kjørte langs den israelsk-libanesiske grensen. Minst to tyske journalister ble skadet.

Likene strømmer på
Lørdag formiddag befinner han seg på en byggeplass midt i Tyr, som er omgjort til massegrav for de mange omkomne.

- Det ligger allerede 60 lik begravd her, og 29 nye legges ned i en annen grav nå, sier Græsvik til TV 2 Nettavisen.

Noen av de døde kroppene er identifisert, andre ikke. På kistelokket til de uidentifiserte står kjønn, antatt alder og landsby. Alle kistene er nummererte.

I kiste nummer 104 ligger tre små brødre. I kiste nummer 101 ligger en bestemor. Rundt kisten har barnebarna hennes flokket seg.

- Bomben ødela huset, og vi ba om hjelp til å lete i ruinene. Vi sa også ifra til Røde Kors, men ingen kom for å hjelpe oss. Israel ødelegger husene våre. Barna må flykte fra hjemmene sine, sier barnenarnet Khadisa Balbeka.

I kiste nummer 106 legges det aller yngste offeret. På lokket står det skrevet at «det myrdede barnet ble en dag gammel. Sønn av martyren Suzann Tash al Din». Den lille gutten døde sammen med sin mor.

Stanken er voldsom. Akkompagnert av israelske bomber bærer libanesiske soldater kistene til den midlertidige massegraven. Bare i denne byen er over hundre mennesker gravlagt på denne måten – så langt.

Soldatene brekker seg
- Det er sterkt. Likene har ligget lenge ute, og soldatene står og brekker seg. Det yngste liket i dag er en baby som var en dag gammel. Akkurat nå kommer nye lastebiler inn med nye lik. De er fulle av lik.

Græsvik hører historier om hunder og katter som fortærer lik i landsbyene.

- Er det sterkt?

- Ja. Det er spesielt. Det er sterke syns- og luktinntrykk, og stanken er uutholdelig, forteller Græsvik.

Kistene skal ligge i massegraven til de trygt kan tas opp og fraktes til gravstedene i landsbyene der de avdøde hører hjemme.

- Ubehagelig
Fredag ble kolonnen hans angrepet.

- Er du redd nå?

- Nei.

- Var du det da?

- Vi visste ikke omfanget av angrepet før vi kom tilbake. Det er ubehagelig når nedslagene kommer ganske nært. Du forstår at noen oppfatter deg som mål. Bombene diskriminerer ikke hvem de treffer. Til tider faller de forholdsvis tilfeldig rundt omkring. Men vi er forsiktige når vi beveger oss rundt, forsikrer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.