- Statsråd begikk selvmord

Innenriksministeren i Syria begikk selvmord onsdag, melder landets statlige nyhetsbyrå.

12.10.05 14:24

- Innenriksminister Ghazi Kenaan begikk selvmord på sitt kontor før klokken 12, rapporterte det statlige nyhetsbyrået, ifølge Associated Press (AP).

Ghazi Kenaan antas å ha blitt forhørt av FN-etterforskere i forbindelse med attentatet på den tidligere libanesiske statsministeren Rafik Hariri, melder AP.

Dødsfallet skjedde få dager før FN er ventet å legge frem sin rapport om drapet på den tidligere libanesiske statsministeren.

Få timer før han døde kontaktet Kenaan en libanesisk radiostasjon og avsluttet med ordene «Jeg tror dette er den siste uttalelsen jeg kan komme med.» Han ba intervjueren om å viderebringe kommentarene hans til andre medier.

Før han ble forfremmet til innenriksminister i 2003 fungerte Kenaan som Syrias etterretningssjef i Libanon. I kraft av denne stillingen hadde han oppsyn med Syrias kontroll over nabolandet.

Mange libanesere tror Syria hadde en rolle i drapet på Hariri. Den syriske regjeringen har nektet for dette, men Syria dominerte det politiske livet i Libanon inntil massedemonstrasjoner og internasjonalt press tvang landet til å trekke seg ut i slutten av april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.