Gå til sidens hovedinnhold

- Status å bli gjengvoldtatt

- Jentene gjør alt for få respekt, sier tidligere britisk gjengmedlem (20).

Britiske Isha Nembhard (20) står denne helgen fram i storavisen The Guardian og avslører hvordan jenter er villige til å å gjennomgå brutale overgrep av sine egne gjenger for å bli godtatt og for å få høyere «status».

20-åringen er tidligere medlem av en gjeng på rundt 80 personer i Packham sør i London. Nå har hun bestemt seg for å sette søkelys de økende problemene i britiske ungdomsgjenger.

- Voldtekt er normalt
20-åringen, som i dag jobber som rådgiver i Foundation 4 Life, forteller til avisen at jenter som går inn i guttegjenger lett aksepterer å bli seksuelt misbrukt. Hun mener det nå har nådd et punkt der voldtekter har blitt «normalt».

- Jenter som blir behandlet dårlig, vet akkurat hva de går til. De har sex med én gutt, og gutten spør så jenta om hun vil ha sex med de andre guttene, sier Nembhard.

- Vil bli akseptert
Nembhard, som tidligere var involvert i narkotikahandel, sier «trenden» er et resultat av tiden vi lever i, og at jenter i dag er mer seksuelt erfarne og debuterer tidligere enn før.

- Det handler om dårlig selvbilde og jakten på oppmerksomhet. Selv om de vet at det er galt, gjør de alt for å bli akseptert.

Nembhard sier at jenter som på tross for at de er blitt fysisk og psykisk misbrukt er villige til å vedlikeholde sine seksuelle relasjoner med guttene fordi de føler at «de ikke kan gjøre annet».

- Toppen av isfjellet
Tidligere denne måneden kunngjorde britiske myndigheter at de vil bruke flere titalls millioner kroner over tre år på å hjelpe jenter i London som har blitt seksuelt misbrukt av sine gjenger. (Se reportasje i bunnen av saken)

- Over 60 prosent av voldtektstilfellene vi kjenner til involverer jenter under 19 år. Og de tilfellene som meldes til oss er trolig bare toppen av isfjellet, sier Nick Mason, leder i Growing against Gangs Foundation, til BBC.

- Trend
Overfor The Guardian utrykker en overbetjent i Scotland Yard bekymring for at problemet der unge kvinner som blir seksuelt misbrukt av sine gjenger har blitt så stort at det kan betraktes som en «trend».

The Metropolian Police har en egen enhet som arbeider for å beskytte jenter som er i faresonen for å gå inn i gjengmiljøer.

Overbetjent Petrina Cribb sier jenter helt ned i 12-årsalderen er med i målgruppen, og at den beste måten å løse problemene på er å drive opplæring allerede på barneskkolen.

Under er BBCs reportasje om gjengproblematikken:

HTML EMBED
Reklame

Her kan du levere Vikinglotto