*Nettavisen* Nyheter.

- Stjal pingvin til julegave

Foto: Akvariet i Bergen

Babypingvinen Toga har forsvunnet fra Amazon World, og dyrepasserne frykter at den lille pingvinen vil havne under noens juletre.

20.12.05 20:02

Den tre måneder gamle pingvinen forsvant fra dyrehagen i Isle of Wight i Storbritannia lørdag, og dyrepasserne tror noen har funnet den perfekte julegave i den lille fuglen, melder AP.

Det er imidlertid lite trolig at pingvinen vil overleve til 1. juledag, da britene åpner sine julegaver.

Skylder på film
- Vi kan ikke forstå hva som har foregått i tyvens hode, men vi frykter at noen bestemte seg for at en pingvin ville være den perfekte julegave. Det har vært mye oppmerksomhet rundt pingvinene på grunn av filmen «March of the Penguins». Kanskje noen har sett filmen filmen og tenkt at deres kone eller kjæreste ville bli begeistret over å få en slik gave, sier sjefen i Amazon World, Kath Bright til AP.

Den franske filmen var en kassasuksess, og har dratt besøkende til pingvinparker verden over.

Sårbar krabat
Bright forteller at pingvinen forsvant fra en innhengning der han levde med sine foreldre og fire andre pingviner. Toga vil trolig dø av feilernæring dersom han ikke straks blir levert tilbake.

- Toga er svært sårbar. Han blir fortsatt matet av sine foreldre, og vi tror ikke han kan overleve mer enn fem dager, sier Bright.

Fuglen har allerede vært savnet i tre dager, og vil sannsynligvis dehydrere. Dersom han ikke blir levert tilbake før torsdag, vil han trolig være i en så dårlig forfatning at ikke engang intensiv behandling kan redde ham.

Den brune og hvite pingvinen biter når han er redd, og nekter å bli matet av mennesker, ifølge Bright.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag