*Nettavisen* Nyheter.

- Stjal tusenvis av kroppsdeler

Fire menn i USA er tiltalt for å ha stjålet kroppsdeler fra 1077 lik og solgt disse.

24.02.06 02:06

HOUSTON (NA24): De fire skal ha tjent millioner av dollar på virksomheten, ifølge statsadvokaten i New York som annonserte tiltalene på en pressekonferanse torsdag.

- Som en skrekkfilm
Statsadvokat Charles Hynes sammenlignet det som angivelig er skjedd med «noe fra en billig skrekkfilm», ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

En av de tiltalte, Michael Mastromarino, drev et firma som leverte biologisk materiale til helsesektoren. Han var tidligere tannlege, men mistet lisensen.

En annen er innehaver av et begravelsesbyrå i New York. Organene ble tatt fra begravelsesbyrået. De tiltalte skal i enkelte tilfeller har åpnet graver.

De skal ha tatt organer fra døde som var for gamle eller syke da de døde til at de kunne være donorer. Ifølge tiltalen har mennene forfalsket dokumenter for å dekke over det de gjorde.

Benekter
Organene er brukt av leger over hele USA og i Canada, ifølge tiltalen. Helsemyndighetene har stengt Mastromarions selskap fordi det angivelig ikke hadde sørget for å smittesjekke organene som ble solgt.

En av de døde som angivelig ble utsatt for likskjenderne var den britiske TV- og radiopersonligheten Alistair Cooke, som døde i 2004, etter å ha rapportert hjem til Storbritannia fra USA i en mannsalder.

For Cooke ble dødsårsaken angivelig endret fra kreft til hjerteinfarkt og alderen fra 95 til 85 år.

Mastromarino benekter at han har gjort noe ulovlig, ifølge sin advokat.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.