*Nettavisen* Nyheter.

- Stormet al-Sadrs kontorer

Foto: (Scanpix)

Britiske soldater tok fredag kontroll over kontorene til opprørsleder Moqtada al-Sadr i den irakiske byen Basra, sier øyenvitner.

17.09.04 22:11

Britiske styrker stormet kontorene og tok oppstilling rundt bygningen, sier Associated Press' reporter på stedet. Forsterkninger støttet av stridsvogner kom til området, og et helikopter kretset rundt stedet.

En talsmann for det britiske militæret sier at en britisk soldat ble skadd i sammenstøtene. Han kunne ikke bekrefte at bygningen var inntatt.

Kamper
Al-Sadrs kontorer ble stormet etter kamhandlinger mellom britiske soldater og militssoldater lojale til shia-lederen. Kampene skjedde nær al-Sadrs kontorer i nabolaget al-Tuwaisa i sentrum av Basra.

Det lød av eksplosjoner og pistolskudd i området, og flammer skjøt ut av andre etasje i bygningen. Et nærliggende hus ble også satt i brann.

Blodig dag
I det siste har spenningen mellom militsen og de britiske troppene bygget seg opp. Sjeik Asaad al-Basri, en av al-Sadrs medhjelpere, truet i fredagsbønnen med å gjenoppta militære operasjoner medmindre de britiske styrkene ga tilbake våpen de har konfiskert.

Fredag var en blodig dag i Irak. Minst tre mennesker ble drept i nye amerikanske angrep mot byen Falluja fredag kveld, etter at et stort antall mennesker ble drept i flyangrep i samme by natt til fredag. En selvmordsbomber drepte minst 13 mennesker i sentrum av Bagdad fredag morgen. Mellom 30 og 60 mennesker ble drept i flyangrepene natt til fredag, men USA og sykehusene som mottok ofrene, har gitt vidt forskjellige versjoner av hva som skjedde, melder NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.