*Nettavisen* Nyheter.

- Sudan gjør framskritt i Darfur

Sudans regjering forsøker å imøtekomme FNs krav for å få stanset konflikten i Darfur, men det gjenstår mye, sier den britiske utenriksministeren Jack Straw på besøk i Darfur.

24.08.04 12:42

Straw besøkte flyktningleiren Abu Shouk nord i Darfur tirsdag. Han sa flyktningleirene så ut til å være noe tryggere, men uttrykte bekymring for de omkringliggende landsbyene.

- Jeg ser at Sudans regjering har gjort framskritt, særlig når det gjelder tilgang for hjelpeorganisasjoner og sikkerhet i leirene, men folk er fremdeles svært engstelige for om de kan vende trygt tilbake til landsbyene sine, sa Straw.

- Det er opp til FNs generalsekretær Kofi Annan å avgjøre om Sudan har gjort nok, sa Straw, som skal rapportere til Annan etter besøket.

Straw sa han hadde snakket med folk i flyktningleiren, der det bor rundt 55.000 mennesker, om hvorfor de hadde flyktet og hva som skal til for at de kan vende hjem.

Rundt 50.000 mennesker er drept og rundt 1 million er på flukt som følge av konflikten.

Også FNs utsending til Darfur mener situasjonen i Darfur har bedret seg.

- Det pågår fremdeles drap i den vestsudanske regionen Darfur, men det ser ikke ut til at Sudans regjering står bak og regjeringen prøver å bedre sikkerheten, sa FNs utsending til Darfur, Jan Pronk, mandag.

- Det pågår ikke massedrap i dette landet. Det skjer drap, men det er ingen grunn til å tro at regjeringen står bak disse drapene, sa Pronk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.