*Nettavisen* Nyheter.

- Surrealistisk strømbrudd

- Det var helt uvirkelig og surrealistisk, sier norske Anne-Liv Eriksen. Hun var på jobb i København da strømmen plutselig gikk tirsdag.

23.09.03 19:44

- Plutselig ble det helt mørkt. Datamaskinene virket ikke, lyset gikk og telefonen var død. Vi skjønte ingen ting. Men så fikk vi tak i en radio med batterier, og da fikk vi høre at strømmen var gått i store deler av Danmark og Sverige, forteller Anne-Liv Eriksen (52) TV 2 Nettavisen.

Hun var på jobb i Norges Eksportsråds Øresundskontor på den norske ambassaden i København da strømbruddet rammet byen.

- Det første vi tenkte, var om det kunne være et terrorangrep. Men heldigvis ble det tidlig meldt fra over radio om at dette ikke hadde noe med terror å gjøre, sier hun.

Mørkt hus

Når TV 2 Nettavisen snakker med Eriksen, har hun nettopp kommet hjem til Rungsted utenfor København. Huset er mørkt og stille, og maten i kjøleskapet begynner å lukte rart.

- Jeg får håpe supermarkedet er åpent, selv om betalingsterminalene og kassene sikkert ikke virker. Da får jeg kjøpt batterier til radioen og en lommelykt. Vi vet jo ikke hvor lenge dette kommer til å vare, selv om de sier de fleste skal ha fått igjen strømmen i ni-tiden i kveld, sier hun.

- Uvirkelig

Hun opplever strømbruddet som uvirkelig.


- Det er helt surrealistisk. Og det er merkelig hvor avhengige vi egentlig er av strøm. Nå kan jeg verken lage mat, varme vann eller se nyheter. Tenk at et brudd midt i Sverige lager så mye problemer her i Danmark. Det er litt skremmende, sier hun.

Eriksen understreker at strømbruddet ikke byr på store problemer for henne, ettersom hun har ikke små barn, ingen syke mennesker å ta seg av, og så lenge det er ikke kaldt.

- Det blir bare litt kjedelig. Vi har ikke stort annet å gjøre enn å ta frem stearinlys og sitte og vente på at alt blir normalt igjen.

Strømmen tilbake

Eriksen trengte ikke kjede seg så lenge -litt etter klokken syv kom strømmen i Rungsted tilbake igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.