RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stephen Shaver (AFP Photo)

- Suu Kyi er tilbudt frihet

Sist oppdatert:
Den burmesiske demokratiforkjemperen Aung San Suu Kyi nekter å bli satt fri fra husarrest før 35 av hennes kolleger også får friheten tilbake

FN-utsendingen Paulo Sergio Pinheiro sier han ble fortalt av militærjuntaen i Burma denne uken at Aung San Suu Kyi ikke lenger var i husarrest, melder NTB.

Aksepterer ikke frihet
–Hun vil ikke akseptere bevegelsesfrihet før alle som er blitt arrestert siden 30. mai er blitt sluppet fri, sa Pinheiro på en pressekonferanse lørdag.

Menneskerettighetsutsendingen fortalte at de regjerende generalene i landet hadde sagt at Suu Kyi, som ble varetektsfengslet etter et blodig sammenstøt mellom hennes støttespillere og regjeringstilhengere 30.mai, ikke lenger er i husarrest.

Vil ha rettferd
Pinheiro tilbragte to timer med Suu Kyi på torsdag. Han sa hun krever at 35 kolleger i Nasjonalligaen for Demokrati ble frigitt før hun ville anse seg selv som en fri kvinne. Hun krever også at voldsepisodene 30.mai i fjor skal etterforskes, og at de ansvarlige skal stilles for retten.

- Hun vil ha rettferd, ikke hevn, la FN-utsendingen til.

Imildertid har generalene som har hatt kontrollen over Burma siden 1962 ikke godtatt kravene, og sa ingen ting om når Suu Kyi kan bevege seg fritt igjen. FN-utsendingen fikk heller ikke gehør for sine forslag om en uavhengig gransking av påståtte menneskerettighetsbrudd i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere