- Suu Kyi på sykehus

Foto: (Pavel Rahman/Ap)

Lederen for demokratibevegelsen i Myanmar, Aung San Suu Kyi, skal ha blitt behandlet på sykehus.

10.06.06 16:34

En talsmann for Aung San Suu Kyis parti, National League for Democracy (NLD), opplyser lørdag til Associated Press at demokratiforkjemperen er tilbake i sitt hjem etter å ha blitt behandlet for et mageonde.

Talsmannen Nyan Win opplyser at Suu Kyi ble innlagt fredag, men returnerte til sitt hjem etter at tilstanden hennes bedret seg.

Opplysningene om sykehusinnleggelsen er ikke bekreftet av uavhengige kilder, men en representant for landets eksilmyndigheter ved FN-hovedkvarteret, Thaung Htun, sier Suu Kyi ble innlagt etter at hun hadde tatt kontakt med lege.

Landets politisjef bekreftet overfor journalister at Suu Kyi var behandlet for et mageonde. Han opplyste imidlertid at tilstanden hennes ikke var alvorlig, og at hun ikke var innlagt å sykehus.

En talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet sier de er svært bekymret for opplysningene, og ber militærregimet i Myanmar sikre Suu Kyi all medisinsk hjelp hun måtte trenge.

Den tidligere nobelprisvinneren har blitt holdt i forvaring av myndighetene siden mai 2003, og har tilbrakt 10 av de siste 16 årene i husarrest. Nylig ble husarresten forlenget med ett år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.