*Nettavisen* Nyheter.

- Svært alvorlige anklager

USA ser svært alvorlig på beskyldningene om at Irans president sto bak et gisseldrama i 1979, og vil nå granske saken.

01.07.05 09:42

The Washington Post skrev torsdag at flere amerikanere som var blant gislene ved den amerikanske ambassaden i Teheran i 1979, kjenner igjen president Mahmoud Ahmadinejad som en av hovedmennene i gisseldramaet.

- Da jeg så bildet av ham i avisen, gjenkjente jeg svinet, sier den nå 73 år gamle, tidligere obersten Charles Scott til avisen.

Scott McClellan, talsmann for Det hvite hus, understreker at de tar de tidligere gislenes uttalelser «meget alvorlig», og at de nå vil granske saken nærmere.

USAs president George W. Bush krever nå svar på hvilken rolle den iranske presidenten eventuelt spilte under gisseldramaet.

- Hans deltakelse reiser helt klart mange spørsmål, og man vet hvor aktive folk er når det handler om å finne svar på spørsmål. Så jeg er sikker på at de vil bli funnet, sa Bush torsdag.

Ahmadinejad var i november 1979 en 23-årig student og var en av grunnleggerne av den radikale studentgruppen som planla å storme den amerikanske ambassaden. Den nyvalgte presidentens kontor avviser at han var med på stormingen, men vil ifølge DR.dk ikke kommentere om han kan ha hatt andre oppgaver under det 444 dager lange dramaet der 52 diplomater ble holdt som gisler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.