RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Svensk TV-stjerne drept av Stasi

(Scan-Foto/Pressens Bild)
Sist oppdatert:
Den svenske TV-journalisten Cats Falck og hennes venninne ble i 1984 drept av den østtyske etterretningstjenesten Stasi, skriver den tyske avisen Berliner Zeitung.

Falcks og venninnens død er i Sverige blitt avskrevet som en ulykke. Men ifølge den tyske avisen er det snakk om et drap, som nå kan være i ferd med å bli oppklart, skriver TT.

Oppdaget smugling
Falck skal ha blitt drept fordi hun gjennom sine journalistiske undersøkelser fikk rede på for mye om smugling av høyteknologiske våpen fra Sverige til det kommunistiske regimet i Øst-Tyskland. Hun skal dessuten ha fått kjennskap til hvordan Bofors smuglet ammunisjon til DDR. Denne ammunisjonen ble senere solgt videre til Iran, som da var i krig med Irak.

Statsadvokaten i Tyskland har arrestert en 53 år gammel mann i saken. Ifølge Berliner Zeitung består mordgruppen fra DDR av tre personer, deriblant den arresterte 53-åringen. De skal ha tatt seg inn i Vest-Tyskland via en hemmelig overgang som Stasi brukte under den kalde krigen.

Forgiftet
Deretter skal de har reist til Stockholm der de skal ha invitert Cats Falck og hennes venninne på restaurant. Der skal de to kvinnene ha blitt forgiftet. Etterpå ble de to likene plassert i Cats Falcks bil, som så ble dyttet ut fra kaien ned i Hammarbykanalen.

Beslutninger om å ta livet av personer som truet Øst-Tysklands sikkerhet skal ikke bare ha kommet fra sikkerhetstjenesten, men fra personer i den daværende stats- og partisjefen Erich Honneckers innerste krets, skriver Berliner Zeitung.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere