RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto Claudio Bresciani / SCANPIX

- Svenssons troverdighet er svekket

Sist oppdatert:
UPPSALA (TV 2 Nettaivsen). Helge Fossmos advokat mener at han klarte å svekke Sara Svenssons forklaring i retten mandag. Du kan lese hele hennes forklaring her.

- Hennes forklaring er først og fremst svekket fordi hun ikke fortalte sannheten om menighetens syn på hennes forhold til Helge Fossmo. Svensson har gitt inntrykk av at det var Helge Fossmo som karakteriserte henne som en synder, men egentlig var dette en oppfatning i forsamlingen som Fossmo videreformidlet, sa advokat Ola Nordström etter at forklaringen til Sara Svensson ble avsluttet i Uppsala tingsrett mandag ettermiddag.

Den psykiske nedturen Sara Svensson fikk etter at forsamlingen i Knutby fordømte forholdet mellom for henne og Helge Fossmo, mener Nordström ikke kan legges på Helge Fossmo.

- Dette var et syn hele forsamlingen hadde, men Helge Fossmo videreformidlet dette, sa Nordström.

Nordström sier at Helge Fossmo er skuffet over Svenssons beskyldninger om at han forledet henne til å gjennomføre drapene.

- Vi mener at Sara Svensson nok tror at hun forteller sannheten, men at dette er et resultat av de vrangforestillinger som hun lider av. Hun er en mentalt forstyrret person, sa Nordström.

Helge Fossmo mener at han ikke har noe å gjøre med de ugjerninger som Sara Svensson har begått. Under dagens forhør av Svensson klarte Nordström å så tvil i deler av Svenssons forklaring, men Nordström sier selv at han gjerne skulle ha fått gå dypere og spørre Svensson mer om hva som skjedde i perioden da hun fikk for seg å ta livet av Alexandra Fossmo og Daniel Linde.

Torsdag skal Helge Fossmo selv forklare seg. Da må han fortelle hva han mente med SMS-meldingene til Sara Svensson. Påtalemyndigheten er av den bestemte oppfatning at disse var ment til å få henne til å drepe.

Sara Svenssons forklaring mandag:
Del 8, kl 15.45-17.25: Ble hengt ut som fristerinne
Del 7, kl. 14.30-15.45: - Jeg vil tilbake til Knutby
Del 6, kl. 14.00 - 14.25: - Fortsatt svak for Helge
Del 5, kl. 13.30 - 14.00: - Har fortsatt makt over meg
Del 4, kl. 11.10 - 11.54: - Jeg trykket, og hun døde
Del 3, kl. 10.45 - 11.10: - Dette er Guds vilje
Del 2, kl. 09.30 - 10.30: - Jeg var en robot
Del 1, klokka 09.00 - 09.30: - Han sa det var lett å drepe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere