- Sykehusbombe var guttestreker

Foto: (Foto: Henning Bagger / SCANPIX NORDFOTO)

Trolig var det guttestreker som førte til at en hel etasje i Aalborg Sygehus Nord ble rasert da en kraftig rørbombe gikk av torsdag.

08.01.04 22:54

Vinduene i 14. etasje ble knust under eksplosjonen, som inntraff klokken 17, skriver Berlingske Tidende. Ingen kom til skade i eksplosjonen.

- Eksplosjonen var nokså voldsom, men vi vet ennå ikke hvordan den oppsto. Vi jobber med å sperre av et stort område, opplyste vakthavende ved Aalborg-politiet til Ekstrabladet.dk kort etter eksplosjonen.

Det begynte ikke å brenne i etasjen det smalt, men etasjen fikk store skader. Det kraftige smellet kunne høres over store deler av Aalborg.

Politiet fant torsdag kveld fragmenter av den sprengte bomben, og alt tyder på at det var snakk om kraftig fyrverkeri. Visepolitikommissær Henrik Hyldig tror eksplosjonen skyldes guttestreker som gikk for langt.

Ifølge Berlingske Tidende var det en rørbombe som eksploderte. Bombehunder fra politiet ble like etter beordret til åstedet for å lete etter flere sprenglegemer, men ingenting ble funnet.

Bomben var plassert øverst i trappehuset i 14. etasje, hvor taket var ødelagt og en mur trykket inn. Utenfor Aalborg Sygehus Nord var hele plassen fylt med glasskår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.