- Synske skulle finne Osama

Foto: AP/Scanpix

Det britiske forsvarsdepartementet rekrutterte synske personer som skulle lokalisere Osama bin Laden.

25.02.07 00:01

Det kommer frem i hemmeligstemplede dokumenter, som nylig ble offentliggjort, at det britiske forsvarsdepartementet eksperimenterte med synske personer. Eksperimentet gikk ut på at synske personer skulle forsøke å gjette seg frem til innholdet i konvolutter.

Det hevdes at dersom eksperimentet var vellykket, ville forsvarsdepartementet bruke de synske personene til å lokalisere Osama bin Ladens gjemmested, samt lokalisere masseødeleggelsesvåpen, melder Daily Mail.

Forsvarsdepartementet konkluderte derimot med at det var lite hensiktsmessig å benytte seg av synske i jakten på bin Laden. Dermed ble prosjektet avsluttet.

Prosjektet fant sted i 2002 og forsvarsdepartementet forsøkte først å rekruttere tolv «kjente» synske personer. Men da de nektet å delta, måtte forsvarsdepartementet benytte seg av frivillige.

Forsøket gikk ut på at de frivillige skulle ha bind for øynene og gjette seg frem til innholdet i flere konvolutter. 28 prosent av de frivillige klarte å gjette på innholdet som bestod av bilder av blant annet en kniv og Mor Therese.

Prosjektet kostet britiske skattebetalere 18.000 pund, noe som tilsvarer 216.000 norske kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag