RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Taliban løslater gislene

Sist oppdatert:
Sørkoreanske myndigheter opplyser at Taliban vil frigjøre de 19 gislene i Afghanistan.

- De talibanske opposisjonelle vil løslate alle de 19 sørkoreanske, kristne frivillige som har blitt holdt som gisler siden 19. juli, sier representanter for den sørkoreanske presidenten tirsdag, ifølge Reuters.

Trekker soldatene ut av Afghanistan
Taliban har godkjent løslatelsen etter at Sør-Korea har imøtekommet ulike krav, blant annet å trekke ut sine soldater innen utgangen av 2007, samt å avvikle kristen-misjoneringen i Afghanistan, opplyser en talsmann for den sørkoreanske presidenten.

Det vil likevel ta tid før selve løslatelsen trer i kraft, påpeker talsmannen.

Taliban har også tidligere uttalt at de vil løslate gislene, uten at det har skjedd. Det gjenstår å se om Taliban nå holder ord.

«Velykket»
- Forhandlingen om skjebnen til de sørkoreanske gislene var "vellykket", sier talsmann for Taliban Qari Mohammad Yousuf. Han vil imidlertid ikke kommentere utspillet fra sørkoreanske myndigheter om løslatelse av gislene.

19. juli ble 23 kristne frivillige fra Sør-Korea tatt til gisler av Taliban i provinsen Ghazni. To mannlige gisler er blitt drept, og to kvinner er blitt løslatt siden de ble pågrepet av Taliban-militsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere