*Nettavisen* Nyheter.

- Taliban planlegger store angrep

Amerikanske myndigheter mener å vite at Taliban-geriljaen planlegger flere storstilte angrep, og legger nå sterkt press på Pakistan for å legge hindringer i veien for Osama bin Ladens menn.

USAs spesialutsending og nyutnevnt ambassadør i Kabul, Zalmay Khalilzad, sa seg tirsdag fornøyd med at Pakistan i det siste har engasjert seg i opprenskningsaksjoner mot Taliban og Al-Qaida i grenseområdene til Afghanistan for å hindre ekstremistenes angrep.

- Planlegge aksjoner
Men selv om Taliban har vist tenner den siste tiden, mener Khalilzad at et kontant svar fra amerikanske militæ re styrker har vært meget effektivt. Likevel er trusselen langt fra eliminert.

- Jeg tror Taliban og Al-Qaida i ren desperasjon kan være villig til å slå hardt til for å få mer oppmerksomhet. Vi har mange indikasjoner på at terrornettverkene planlegger langt større aksjoner for å skape blest om seg selv, sa Zalmay Khalilzad, ifølge NTB-Reuters.

Må ikke bli et fristed
Han understreket viktigheten av fortsatt hyppige opprenskningsaksjoner.

- Jeg tror dette har stor verdi. Myndighetene i Islamabad må for enhver pris unngå at Pakistan blir et fristed for tilhengere av Taliban og Al-Qaida, som bare ønsker å angripe Afghanistan, understreket Khalilzad.

Khalilzad mener alt må settes inn for å begrense de mange ulovlige grensepasseringene, eller aller helst - få slutt på angrepene fra Taliban og Al-Qaida.

- Jeg ser med glede at Pakistans regjering engasjerer seg i denne kampen, og vi vil ha mer av denne aktive innsatsen. Mye mer, sa han.

Bare siden begynnelsen av august har over 300 personer mistet livet i Afghanistan. Tapstallene omfatter mange afghanske opprørssoldater, amerikanske soldater, regjeringssoldater, internasjonale hjelpearbeidere og afghanske tjenestemenn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.