RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Taliban traff aldri norsk FN-topp

Foto: MASSOUD HOSSAINI (AFP)
Sist oppdatert:
Taliban avviser påstanden om at de har hatt samtaler med norske Kai Eide.

Tidligere denne uken opplyste en anonym FN-tjenestemann overfor Reuters at FNs spesialutsending til Afghanistan, Kai Eide, hadde hatt samtaler med høytstående Taliban-medlemmer i Dubai 8. januar i år.

Eide har selv avvist at han deltok på et møte med Taliban på denne gitte datoen, og har nektet å kommentere hvorvidt møtet har funnet sted andre datoer.

Les også: - Eide i hemmelig møte med Taliban

Taliban nekter
Nå benekter også Taliban at møtet noensinne har funnet sted.

- Det øverste rådet anser dette for å være verdiløse og grunnløse rykter, ettersom det strider mot jihad (hellig krig red.anm.) og Mujahideen (hellige krigere red.anm.) som fører en hellig krig mot den inntrengende fienden, opplyser Taliban i en uttalelse, melder BBC.

Derimot verserer det mange rykter blant FN-kilder og militære kilder i Afghanistan om at flere Taliban-medlemmer er trøtte av krigføringen, og ønsker seg en politisk løsning.

Invitert til forhandlingsmøter
President Hamid Karzai har tidligere denne uken invitert Taliban til forhandlingsmøter. I tillegg har verdensledere lovet å bevilge 140 millioner dollar, som kan brukes til å overtale talibansoldater til å legge ned våpnene.

Det ble kjent under en Afghanistan-konferanse i London torsdag.

Videre ble det kunngjort på konferansen at afghanske styrker kunne overta kontrollen over sikkerheten i noen provinser innen utgangen av 2010, og overta kontrollen i samtlige provinser innen en femårsperiode.

Les også: - Overtar kontrollen i 2010

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere