RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Taliban verre enn al-Qaida

Foto: Scanpix/EPA
Sist oppdatert:
Den pakistanske presidenten advarte den vestlige verden om at Taliban er blitt et mye farligere terrornettverk enn al-Qaida.

- Terrorismens senter har nå skiftet fra al-Qaida til Taliban, sa den pakistanske presidenten Pervez Musharraf til EU-representanter tirsdag.

Fem år etter terrorangrepene mot USA og invasjonen i Afghanistan, opplyser den pakistanske presidenten om at Taliban har omgruppert seg sør i Afghanistan, og at Taliban utgjør en større trussel enn al-Qaida, melder CNN.

- Dette er et nytt element. Et mye farligere element fordi Taliban har en forankring i folket. Al-Qaida hadde ikke noen forankring i folket, sa Musharraf.

Musharraf fortalte at han var sikker på at Taliban-opprørene mottok ordre fra den tidligere taliban-lederen Mullah Omar i Sør-Afghanistan.

Nato-styrker har kjempet harde kamper mot taliban-opprørere i dette området den siste måneden.

Musharraf avviste kritikken som Pakistan har fått for ikke å ha gjort nok i forbindelse med å hindre angrep fra Taliban mot Nato-styrkene ved den pakistanske grensen.

- Ingen skal skylde på oss eller tvile på at vi ikke gjør nok, sa han.

Han opplyste om at Pakistan har utstasjonert 50.000 soldater langs grensen mellom Pakistan og Afghanistan for å håndtere problemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere