RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Talibans leder drept

Sist oppdatert:
Talibans øverste leder, Mohammad Omar, skal være blant de mange drepte etter harde kamper mellom amerikanske og afghanske militære styrker torsdag.

Den afghanske obersten Qudratullah skal ha opplyst til nyhetsbyrået Afghan Islamic Press (AIP) at han så minst 40 drepte Taliban-soldater i Tangi Chinaran, som er en del av Zabul-provinsen, der det har vært harde kamper.

Ifølge ubekreftede meldinger skal Talibans øverste leder Mohammad Omar være blant de drepte, men det har ikke vært mulig å få bekreftet eller avkreftet opplysningene, skriver NTB-Reuters.

Ubekreftet

- Jeg kan ikke si noe bestemt om Omar, fordi jeg ikke har sett ham med mine egne øyne, sier guvernør Hafizullah i Zabul-provinsen. Men talsmenn for Taliban understreker at den enøyde Omar ikke deltok i kampene.

Offisielle afghanske talsmenn opplyser at minst 70 Taliban-tilhengere ble drept de tre første dagene av offensiven. En liten gruppe av USAs spesialstyrker i Afghanistan har kjempet mot et 1.000-talls Taliban-soldater.

Tallet på drepte varierer sterkt. De amerikanske styrkene nøyer seg med å bekrefte at 14 Taliban-soldater er drept, men andre kilder opererer med helt andre tall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere