RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Taper kampen mot tuberkulose

Sist oppdatert:
Verdenssamfunnet er i ferd med å tape kampen mot tuberkulose, advarer fagfolk. Sykdommen vinner fordi legene må slåss med foreldede medisiner og upålitelige metoder til å stille diagnose.

Utsiktene til en snarlig seier over den farlige lungesykdommen var ikke gode, da medisinere og bistandsarbeidere onsdag markerte Verdens tuberkulosedag. Tuberkulosen krever fortsatt to millioner menneskeliv hvert år.

- Kampen er dømt til å mislykkes, hvis vi ikke får tilgang til nye medisiner og tester, sier Atle Fretheim som er styreleder i Leger Uten Grenser (MSF). Problemet forverres av at mange tuberkulosepasienter også har hiv eller aids.

Dermed blir sykdommen enda vanskeligere å behandle, og MSF tar til orde for at det straks investeres mer penger i nye medisiner og bedre diagnostikk.

Hver tredje av verdens tuberkulosepasienter lever i land der det knapt gjøres framskritt i kampen mot sykdommen. Ifølge Verdens helseorganisasjon WHO gjelder dette ikke minst store og folkerike nasjoner som Russland, Kina, Brasil, Nigeria og Etiopia.

(NTB-Reuters-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere