RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tapte milliarder også i fjor

Sist oppdatert:
Den skandaliserte megleren skal allerede i fjor ha innledet sommeren med milliardtap.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den skandaliserte megleren Jérôme Kerviel skal ha tapt hele 2,2 milliarder euro så tidlig som juni i fjor, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Den franske storbanken Société Générale, som Kerviel jobbet for, meldte i forrige måned at han har rotet bort 4,9 milliarder euro, men at han ved utgangen til desember var 1,4 milliarder euro i overskudd. Et overskudd som banken må betale skatt for.

Men en dataekspert som er oppnevnt av meglerens advokat skal ha funnet store tap mye tidligere enn det som har vært antatt.

Satset 400 mrd.
Jérôme Kerviel er under etterforskning for å stå bak skandalen som har påført banken Société Générale et tap på nærmere 40 milliarder kroner.

Banken har tidligere sagt at han tok uautoriserte posisjoner i europeiske futures-markeder i mer enn ett år og satt med posisjoner for 50 milliarder euro. De mener også at han misbrukte andre personers adgangskoder til datamaskiner, forfalsket dokumenter og benyttet seg av andre metoder for å skjule sine spor.

De fleste har undret seg på hvordan dette kunne skje, og finansministerens nylige rapport har konkludert med at kontrollinstansene sviktet.

- Sviktet
Finansminister Christine Lagarde kommenterer ifølge Financial Times den ferske rapporten, som omhandler Société Générales behandling av saken der megleren Jérôme Kerviel har blitt avslørt etter å ha tapt 40 milliarder av bankens penger, slik:

- Det er klart at kontrollmekanismene har sviktet.

Og rapporten fra finansministeren er videre klar i sin tale. Selv om den er forsiktig med å fordele skyld, kommer det klart frem at ledelsen i den mektige banken holdt øynene litt vel lukket da de fikk innsikt i hva som var i ferd med å skje allerede på et langt tidligere tidspunkt enn hva man først trodde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere