RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tre jenter sørger over moren sin, som omkom i flodbølgene andre juledag.
Tre jenter sørger over moren sin, som omkom i flodbølgene andre juledag. Foto: RAVEENDRAN (AFP)

- Tar foreldreløse barn

Sørgende familier som mistet barn i flodbølgekatastrofen, tar uten tillatelse til seg barn som mistet sine egne foreldre. Myndighetene og Redd Barna fordømmer praksisen.

En tjenestemann i departementet for barneomsorg og beskyttelse sier anonymt til Associated Press at han har hørt om et dusin tilfeller av at foreldreløse barn er tatt inn av familier som mistet sine kjære i Galle og Matara på sydkysten av Sri lanka. Han ber familiene slutte.

Redd Barna på Sri Lanka sier de også har hørt om improviserte adopsjoner.

- Familiene som gjør dette prøver å hanskes sin egen sorg over å ha mistet barna sine, sier talskvinne Maleec Calyanaratne til AP.

- Men de må skjønne at dette ikke er den riktige måten å hanskes det på, understreker hun.

Hun sa myndighetene for beskyttelse av barn prøver å spore opp familier som har tatt inn foreldreløse.

- Vi råder folk til å følge den korrekte prosedyren for adopsjon, ellers vil det oppstå langsiktige problemer, sier hun.

Calyanaratne forteller at Redd Barna har fått søknader og forespørsler fra foreldre og familier som mistet deres egne barn om å adoptere foreldreløse etter flodbølgen.

- Det finnes ingen enkel løsning. Før en adopsjon må man vite mye om familiene. Uten disse detaljene risikerer man de foreldreløses fremtid, advarer hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere