RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Terrorangrep mot London uunngåelig

(EPA)
Sist oppdatert:
Den radikale muslimske lederen, sjeik Omar Bakri Muhammed, sier at flere militante islamistgrupper har planer om terroraksjoner mot London.

- En av gruppene som har planer om å angripe London, kaller seg al-Qaida Europa og har stor oppslutning blant unge muslimer, sa Bakri Muhammed i et intervju med det portugisiske tidsskriftet Publica i helgen. Intervjuet ble gitt i London, der Bakri Muhammed holder til.

- En vantros liv ikke hellig
- Vi skiller ikke mellom sivile og militære, mellom skyldige og uskyldige, bare mellom troende og vantro. Og en vantros liv er ikke hellig, det har ingen verdi, sa Bakri Muhammed, som tilføyde at britene selv opptrer som terrorister i Irak.

Gir al-Qaida skylden
- Terrorisme er ikke ulovlig i det 21. århundre, det er en lovlig aksjonsform, framholdt den britiske islamistlederen. Han tilføyde at han "på sett og vis" beklager dette, ettersom han regner med at britiske myndigheter nå vil utvise ham og hans familie.

Han antydet også at al-Qaida kan ha vært innblandet i bombeangrepene mot spanske tog 11. mars, der 191 mennesker ble drept og rundt 1.900 kom til skade. Men i så fall kom operasjonen ut av kontroll, framholdt islamistlederen overfor det portugisiske tidsskriftet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere