RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Terroristene er identifisert

MISTENKTE: Brødrene Kouachi (32 og 34 år gamle) er sammen med en 18 år gammel mann mistenkt for å stå bak terrorenaksjonen i Paris.
MISTENKTE: Brødrene Kouachi (32 og 34 år gamle) er sammen med en 18 år gammel mann mistenkt for å stå bak terrorenaksjonen i Paris.
Sist oppdatert:
Tre menn i alderen 18, 32 og 34 år skal ha stått bak terrorangrepet i Paris.

PARIS (Nettavisen):  Tre personer er identifisert og lokalisert i forbindelse med terrorangrepet i Paris, det melder avisen Liberation like før klokken 22.00 onsdag. To av de skal være brødre.

Les også: Holder penner i været på minnemarkering

Les også: - Norske medier har vært feige

Dette bekreftes av Frankrikes innenriksminister.

De som er mistenkt for angrepet er Said (34) og Cherif Kouachi (32) og 18 år gamle Hayd Mourad, skriver nyhetsbyrået AP. Brødrene skal være franske statsborgere med bakgrunn fra Algerie. 

Ifølge kvinnen som ble truet til å slippe terroristene inn i redaksjonslokalene, snakket gjerningsmennene perfekt fransk.

- De sa de var fra al-Qaida, sa Corinne Rey, også kjent som Coco, til franske L'Humanite. Coco er en av karikaturtegnerne ansatt i Charlie Hebdo.

Nasjonaliteten til den tredje er ikke kjent, men han skal være skrevet inn som avgangselev ved en videregående skole i byen Charleville-Mézières ved Reims.

Elitestyrker fra politiet er på plass i Reims og foretar ransakelser.

Politi-kjenninger

Det franske sikkerhetspolitiet skal ha god kjennskap til Kouachi brødrene.

I 2003 jobbet de med å sende franske jihadister til Irak, og i 2005 ble Cherif Kouachi pågrepet av amerikanske soldater i Irak. Da skal han ha opplyst om at han ble rekruttert av islamisten og jihadisten Farid Benyettou i Addawa-moskeen, nær hjemmet deres i Paris.

I 2008 ble Cherif dømt til 18 måneders fengsel i Frankrike for å ha hjulpet utenlandske krigere med å komme seg til Irak. 

- Jeg trodde virkelig på ideen, skal han ha uttalt under rettsaken ifølge AP. Han skal også ha forklart at han ble motivert til å kjempe etter å ha sett torturbilder fra det amerikanske fengslet Abu Grahib.

(Saken fortsetter under bildet.)

ANGREP SATIREMAGASIN: Bildet viser de maskerte gjerningspersonene som avfyrer sine våpen utenfor satiremagasinet Charlie Hebdo onsdag. Onsdag kveld ved 22-tiden kom meldingen om at de tre er pågrepet.


Nøye planlagt

Bildene av angrepet på Charlie Hebdo viser en nøye planlagt og profesjonell aksjon, sier en tidligere politimann til det franske nyhetsbyrået AFP.

Politiet tror gjerningsmennene må ha planlagt angrepet nøye, blant annet fordi de gikk rundt i lokalene med en liste og ropte opp navn. Dersom navnet til en person ikke stod på listen gikk de videre, og drepte de som var ført opp på listen.

De to brødrene skal ha kriget i Syria i sommer, skriver avisen Le Point.

Les også: Politimann skutt med kaldt blod

Fant id-kort i fluktbilen

Da gjerningsmennene truet til seg fluktbilen skal de ha godtatt eieren av bilens ønske om å slippe løs hunden hans først, skriver Daily Mail.

Brødrene skal ha blitt identifisert etter at etterforskere fant identitetskort liggende i fluktbilen, en Citroënen de forlot i nærheten av Porte de Pantin. 18-åringen skal ha vært sjåfør, skriver avisen Le Point.

Les også: - De kaller dette Frankrikes Utøya

Elleve mennesker ble såret, fire av dem kritisk, i angrepet mot Charlie Hebdo i Paris onsdag. Tolv ble drept. Det opplyste påtalemyndigheten i Paris onsdag kveld.

Få de siste oppdateringene etter terrorangrepet i Paris her.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere