RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Terrorister trener i Sverige

Sist oppdatert:
En gruppe knyttet til al-Qaida hevder at de har en treningsleir i Sverige der de blant annet prøvesprenger bilbomber.

Gruppa har lagt ut en video på Internett der de viser en bil som blir sprengt i lufta. Før videoen starter står det på engelsk at sprengningen skjer i Sør-Sverige, skriver Expressen.

Det er terroristgruppa Ansar al-Sunna som sier at de trener terrorister i Sverige. Gruppa har drept hundrevis av mennesker i selvmordsaksjoner i Irak.

Videofilmen, som ble lagt ut 18. juli, viser hvordan en bil eksploderer og begynner å brenne.

Terror-dømt
To irakere bosatt i Sverige ble dømt i mai til seks og sju års fengsel for forberedelser til terroristaksjoner. De hadde samlet inn penger til Ansar al-Sunna, som har et nært samarbeid med den ettersøkte terrorlederen Abu Musab al-Zarqawi.

Ahmed Gholam, som er ekspert på islam ved universitetet i Lund i Sverige, sier at det kan finnes treningsleirer over alt.

- Det finnes en stor gruppe av irakere i Sverige. Mange er sunnimuslimer. Det hersker ingen tvil om at noen kan ha kontakt med al-Quida, sier Gholam.

- Advarsel til Sverige
Den britiske terroreksperten Neil Doyle, mener at videoen, uansett om den er spilt inn i Sverige eller ikke, kan være en advarsel til Sverige om å ikke engasjere seg i krigen mot terrorismen.

Ansar al-Sunna er en avlegger til terroristgruppa Ansar al-Islam, som ble grunnlagt av mulla Krekar. Han bor nå bor i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere