RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ti år før Irak er stabilt

Sist oppdatert:
Storbritannias utenriksminister Jack Straw sier han er «optimistisk» når han spår stabilitet i landet innen ti år.

- Irak må muligens vente i opp til ti år før landet blir et stabilt demokrati. Jeg er optimistisk og tror at vi vil se stabilitet om fem til ti år, sa Storbritannias utenriksminister Jack Straw under et debatt på BBC tv lørdag kveld, melder Reuters.

Straw viste til erfaringer med nasjonsbygging etter krigen i Europa og etter Sovjetunionens kollaps, da han kom med sitt estimat.

Utenriksministeren sier at valget i irak i januar er et bevis på at landet er på vei i riktig retning. Den økte volden, som har ført til flere døde britiske og amerikanske soldater, har skapt ny debatt om landets engasjement i Irak. Straw sier at Storbritannia ikke har noen tidsplan for når troppene skal ut av Irak.

- Det er ikke satt en dato, men vi håper at vi kan gjøre oss ferdig innen et begrenset antall år. Jeg er mener sterkt at vi må kjøre dette løpet i mål, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere