- Tjente millioner på bordeller

Foto: Privat (Privat)

Det skal ha kostet 1000 kroner dagen å få lov å være prostituert på bordellene til Anni Fønsby.

Anni Fønsby (36) er siktet av dansk politi for å ha tjent rundt åtte millioner kroner som bordellmamma. Før helgen ble hun varetektsfengslet i tre uker av dansk rett.

Ifølge siktelsen drev Fønsby en ring av bordeller, og tjente penger ved at de prostituerte måtte betale for å jobbe på bordellene. Ifølge Ekstra Bladet kostet det 1000 danske kroner om dagen å jobbe i Fønsbys bordellring.

Siktelsen omfatter åtte bordeller, blant dem et i Århus, et i Djursland og et i Korsør.

Fønsby har selv jobbet som prostituert, blant annet i Oslo.

Les saken: Dansk kjendis solgte sex i Oslo

9000 kroner dagen
De åtte bordellene har konstant hatt minst en «på vakt», og en av bordellene har alltid hatt to. Det betyr at Fønsby har tjent minst 9000 kroner dagen på andres prostitusjon – hver dag året rundt. Det gir en årsinntekt på over tre millioner danske kroner.

Avisen BT forteller en litt annen versjon av hvordan Anni tjente sine bordellpenger. BT skriver at hun vikk 100 kroner hver gang en kunde kom inn døren på et av hennes bordeller.

- Anni får kun omsetning via entreen på 100 kroner. Og hva som skjer deretter mellom piken og kunden, har Annik ikke noe med, sier Fønsbys venninne Camilla til avisen. Ansatte ved bordellene har kommet med den samme forklaringen.

Trodde hun drev lovlig
Denne ordningen skal Fønsby ha innført etter at hun i 2004 ble dømt for hallikvirksomhet. Den fremgangsmåten trodde Fønsby var lovlig helt til hun ble pågrepet sist uke.

Det er ikke ulovlig å være prostituert i Danmark, men det er ulovlig å tjene penger på at andre driver prostitusjon.

Bordellene annonseres gjennom Fønsbys nettsider. Jentene presenteres med bilder og korte beskrivelser, samt prislister på forskjellige ytelser.

Fønsby er gift med den danske gründeren og milliardæren Erik Damgaard. De to ble landskjente i realityprogrammet Erik og Anni Goes to Hollywood, og har siden vært blant Danmarsk litt obskure kjendiselite.

Spak i retten
Sammen med ektemannen Erik Damgaard har Fønsby vært en gjenganger på danske premierefester. Damgaard ble også pågrepet sist uke, men ble løslatt etter innledende avhør.

Fønsby ble derimot fengslet i tre uker. Med spak stemme nektet hun i retten straffskyld etter siktelsen. Den 36 år gamle bordellmammaen ble fengslet fordi dommeren fryktet at hun ville påvirke vitner. Det ble også lagt vekt på at Fønsby i 2004 ble dømt for hallikvirksomhet.

Blir Fønsby dømt risikerer hun opp til fire års fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.