*Nettavisen* Nyheter.

- To engler har forlatt jorden

Foto: Hägglund, Caj-Åke (SCANPIX)

Härnösand er i sjokk etter trippeldrapet tirsdag.

13.05.10 18:11

Tirsdag kveld ble et søskenpar på 12 og 15 år og deres 52 år gamle far brutalt knivdrept i den svenske byen Härnösand i Sverige.

Halvbroren til de drepte tenåringene har innrømmet å ha begått drapene, og at drapene var planlagt.

Les mer: - Trippeldrapet var planlagt

- Vi er helt fortvilet
Tilbake sitter et lokalsamfunn i sjokk.

- Det er ufattelig og vi er helt fortvilet, sier en kvinne som var nær venn av familien til Aftonbladet.

En annen nær venn av familien, Carl-Axel Stattin, sier til avisen at det ikke fantes noen indikasjoner på at noe sånt skulle ramme familien, og at den nå drapstiltalte 21-åringen var en normal, vanlig gutt. Men mest av alt går tankene til barnas mor, som han har kjent i 30 år.

- To av barna hennes er drept, og det er den eldste sønnen hennes som har tatt livet av dem. Hvordan skal hun kunne klare å overleve dette, spør han.

Et samfunn i sorg
Utenfor huset der søskenparet og deres far ble funnet drept tirsdag kveld, har det samlet seg en gruppe sørgende venner og bekjente av familien.

På bakken ligger det bilder, hilsner som «to engler har forlatt jorden» , blomster og bamser. Et av bildene viser den drepte jenta med en av kaninene hennes.

- Hun elsket dyr. Hun hadde både hester, kaniner og en katt, forteller en tidligere klassevenninne av jenta til Aftonbladet.

Men jentas aller nærmeste venner, klarer fortsatt ikke å sette ord på det de har opplevd.

- Vi er for nære til å uttale oss. Det er for tungt. Det er ufattelig og vi er helt fortvilet, sier moren til den drepte jentas bestevenninne.

Overlagt drap
21-åringen, som vil bli siktet for tre overlagte drap, ble pågrepet onsdag da han forsøkte å ta seg om bord på et lasteskip som skulle til Tyskland.

I avhør onsdag kveld tilsto han umiddelbart at det var han som sto bak de tre drapene i Härnösand.

Les mer: - Jeg drepte alle tre

- Han føler seg ikke bra
Advokaten til 21- åringen sier at hans klient føler seg svært dårlig. Det har ikke blitt gjennomført nye avhør med mannen i løpet av torsdagen, men han har hatt en times møte med sin advokat, Fredrik Lindberg.

- Han føler seg overhode ikke bra, og er under kontinuerlig overvåkning, sier Lindberg til Aftonbladet.

Etter avhøret onsdag, ble 21-åringen sjekket av lege. Det skal ikke være noen grunn til å flytte ham til rettspsykiatrisk avdeling, opplyser politiet.

Første trippeldrap siden 1999
Trippeldrapet i Härnösand er det første på lang tid i Sverige. Det siste kjente tilfellet er fra september 1999, ifølge Aftonbladet.

- Det er veldig, veldig uvanlig med trippeldrap, sier Ulf Åsgård, ekspert på gjerningsmannsprofiler, til avisa. Ifølge psykiateren har offer og gjerningsmann en langvarig relasjon i 80 prosent av drapstilfellene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.