- To norske gutter mistenkt for hengingsforsøk

CAMPING: Det var ved Haganeset Camping i Charlottenberg at den 11 år gamle gutten ble forsøkt hengt.

CAMPING: Det var ved Haganeset Camping i Charlottenberg at den 11 år gamle gutten ble forsøkt hengt. Foto: Ole-Johnny Myhrvold

To gutter skal være i politiets søkelys etter at en norsk 11-åring ble forsøkt hengt i Sverige fredag.

26.04.11 13:32

Avisa Expressen skriver i sin papirutgave tirsdag at to gutter er avhørt og skal være mistenkt i saken.

VG Nett skriver at det dreier seg om to gutter, som begge er norske statsborgere.

Det var ved 21-tiden langfredag at noen la en løkke rundt halsen på den 11 år gamle norske gutten og hengte han opp i et tre.

Hendelsen skjedde ved Haganeset Camping i Charlottenberg i Sverige.

Gutten hadde blåmerker rundt halsen etter renneløkka. I ti minutter sto han slik før hjelpen kom. Han reddet seg ved å stå på tå.

– Han var på lekeplassen alene mens kameratene var opptatt med noe annet. Det kom noen bakfra og tok hendene foran øyene hans. Han ble løftet inn i et tau med en løkke. Tauet ble vridd om slik at det ble stramt. Deretter ble han løftet opp i et tre, fortelleren guttens mor om den dramatiske hendelsen til Glåmdalen Nett.

Den dramatiske hendelsen har gått innpå barnefamilien, som er bosatt i Kongsvinger kommune. Gutten var på besøk på campingen hos slektninger, som han først fortalte om hendelsen.

– Han var så redd at han ikke så noen ting, bortsett fra en hvit, blafrende jakke, sier barnemoren.

Hun forteller videre at gutten sammen med politiet har funnet ut at personen med jakken kan være i ungdomsårene. Det er usikkert om det er en eller flere personer som står bak drapsforsøket.

– Gutten er forsvarsløs og tør ikke gjøre motstand. Han er en veldig svak person, sier Kongsvinger-kvinnen til Glåmdalen.

Det var nordmannen Stig Engebretsen som så gutten og til slutt fikk hjulpet ham ned fra treet, skriver Expressen .

- Han forsøkte å si noe, men fikk ikke luft, han bare gurglet. Han gråt og skalv over hele kroppen når jeg løftet han opp og fikk bort løkka rundt halsen, sier han til avisa.

Søndag avhørte politiet flere av gjestene på campingplassen, men ville på det tidspunktet ikke si om de hadde noen spor i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.