RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- To nye år i Irak

Iraks president Jalal Talabani.
Iraks president Jalal Talabani. Foto: SCANPIX/AP Photo/Yahya Ahmed
Britiske tropper vil ikke være i stand til å forlate landet på minst to nye år, ifølge presidenten i Irak.

President Jalal Talabani ble intervjuet av Sky News da britiske styrker arresterte 12 mennesker i det sørlige Irak. De arresterte kobles til angrepene mot de alliertes tropper.

Unngår borgerkrig
Til tross for volden og de pågående amerikanske operasjonene mot de militære, tror presidenten at landets grunnlov vil bli godkjent og at det ikke vil bli borgerkrig.

Kurdiske Talabani var en sterk motstander av Saddam Hussein, og sa følgende til Sky News:

- Innen to år tror jeg våre styrker vil være klare til å erstatte koalisjonsstyrkene i Irak. Men det avhenger av en resolusjon fra Sikkerhetsrådet og forhandlinger mellom den irakiske regjeringen og koalisjonsstyrkene.

- Amerikanerne reddet oss
De siste bildene fra Basra kan gi inntrykk av at det irakiske folk er imot britene. Talabani tilbakeviser dette, og argumenterer mot påstanden om at de er okkupanter.

- Irak var en konsentrasjonsleir - hundretusener av uskyldige irakere ligger begravet i massegraver. Amerikanerne kom for å redde det irakiske folk. Koalisjonsstyrkene har frigjort 27 millioner irakere fra diktatur, som ikke bare var farlig for det irakiske folk, men for hele Midt-Østen, sier Talabani.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere