RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- To politibetjenter skutt i Ferguson

Skuddene ble avfyrt da politiet konfronterte demonstranter som hadde samlet seg utenfor politistasjonen, ifølge en lokal avis.
Skuddene ble avfyrt da politiet konfronterte demonstranter som hadde samlet seg utenfor politistasjonen, ifølge en lokal avis. Foto: Kate Munsch (Reuters / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
To politibetjenter er skutt utenfor politistasjonen i Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri, melder en lokalavis.

En av betjentene som ble skutt utenfor politistasjonen i Ferguson i den amerikanske delstaten Missouri, ble truffet i ansiktet, opplyser politiet. Den andre ble skutt i skulderen.

Begge politibetjentene er ved bevissthet og får behandling på sykehus, opplyser politisjef Jon Belmar i St. Louis-politiet. Han vet ellers ikke noe om betjentenes tilstand.

– Politibetjentene sto der og de ble skutt. Bare fordi de var politi, sier han til journalister på stedet.

Skuddene ble avfyrt da politiet konfronterte demonstranter som hadde samlet seg utenfor politistasjonen natt til torsdag, skriver St. Louis Post-Dispatch.

Det skjedde bare timer etter at politimesteren i Ferguson trakk seg etter langvarig press og rasismeanklager.

– Skjøt fra åskam
Det var da demonstrantene begynte å forlate stedet at minst tre skudd ble avfyrt og betjentene truffet, opplyser politisjefen.

Ifølge en Reuters-fotograf flyktet et titalls demonstranter fra stedet like etter mens de skrek «de traff en politibetjent».

Vitner sier skuddene kom fra en åskam på den andre siden av veien av politistasjonen, skriver journalisten Jeff Bernthal, som er på stedet, på Twitter.

En av betjentene er fra St. Louis-politiet, mens den andre jobber i politiet i byen Webster Groves.

Politiet står vakt etter at to betjenter ble skutt utenfor politistasjonen i Ferguson.

Politimesteren går av
Politimester Tom Jackson i Ferguson fratrer stillingen om en uke. Han vil motta en sluttpakke og byen vil fortsette å betale for helseforsikringen hans i ett år framover, opplyste de lokale myndighetene onsdag.

Helt siden en politimann i Ferguson, som er en forstad til St. Louis og ligger i delstaten Missouri, skjøt og drepte den ubevæpnede 18-åringen Michael Brown i fjor sommer, har det vært store demonstrasjoner med krav om at politimesteren må gå av. (©NTB)

Fakta: Fakta om Ferguson-saken

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* 9. august i fjor ble 18 år gamle Michael Brown skutt og drept av en politimann i Ferguson, en forstad til St. Louis i den amerikanske delstaten Missouri.

* Ifølge politiet ble Brown skutt under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare. Ifølge enkelte øyenvitner var Brown ubevæpnet og ble skutt etter å ha strakt hendene over hodet.

* Drapet på den svarte tenåringsgutten førte til en drøy uke med voldsomme opptøyer i Ferguson. Politiet fikk skarp kritikk for håndteringen av demonstrasjonene.

* Politiet er også kritisert for at det 16. august offentliggjorde en overvåkingsvideo som skal vise Brown som stjeler sigaretter fra en butikk samme dag som han ble drept. Det var ingen sammenheng mellom det angivelige lovbruddet og skytingen.

* En storjury i Missouri besluttet i november at det ikke skulle tas ut tiltale mot Darren Wilson, politimannen som skjøt Brown. Det amerikanske justisdepartementet har også renvasket Wilson.

* En undersøkelsene foretatt av justisdepartementet konkluderer med at politietaten og deler av rettssystemet i Ferguson er preget av rasisme. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere